Vridna solros- och sesambaguetter

Ingredienser

0.5 0.5 paket jäst
6 6 dl ljummet vatten
2 2 dl rostade solrosfrön
2 2 msk olja med neutral smak, t ex rapsolja
1.5 1.5 tsk salt
14 14 dl vetemjöl
solrosfrön och sesamfrön att strö ovanpå


Gör så här

Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, solrosfrön, rapsolja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa en timme. Vält försiktigt upp degen på bakbordet (knåda den inte). Dela degen i 4 delar och forma varje till en baguette med hjälp av en degskrapa. Snurra baguetterna så att de blir vridna. Lägg baguetterna på en smord plåt eller på bakplåtspapper på en bakplåt. Låt baguetterna jäsa i 15–20 minuter. Pensla bröden med kallt vatten och strö därefter på solrosfrön och sesamfrö. Grädda i cirka 15–20 minuter i 225 grader

URL

Supergod baguette med fördeg (poolish)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar