Ingredienser
0.5 0.5 paket jäst
6 6 dl ljummet vatten
2 2 dl rostade solrosfrön
2 2 msk olja med neutral smak, t ex rapsolja
1.5 1.5 tsk salt
14 14 dl vetemjöl
solrosfrön och sesamfrön att strö ovanpå
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, solrosfrön, rapsolja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa en timme. Vält försiktigt upp degen på bakbordet (knåda den inte). Dela degen i 4 delar och forma varje till en baguette med hjälp av en degskrapa. Snurra baguetterna så att de blir vridna. Lägg baguetterna på en smord plåt eller på bakplåtspapper på en bakplåt. Låt baguetterna jäsa i 15–20 minuter. Pensla bröden med kallt vatten och strö därefter på solrosfrön och sesamfrö. Grädda i cirka 15–20 minuter i 225 grader
URL
Supergod baguette med fördeg (poolish)
Älgköttbullar från Kornberga
-
Det som är lite annorlunda med detta receptet att man drygar ut färsen med
linsmjöl. Istället för att använda ströbröd eller havregryn använder jag
det b...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar