Ingredienser
Äppelfördeg
5 5 g jäst
3 3 dl vatten, kallt
5 5 dl vetemjöl
1 1 st äpple, finrivet utan skal, t.ex. Signe Tillisch el Gravensteiner
Fortsättning på degen
20 20 g jäst
3 3 dl vatten, kallt
1 1 sats fördeg
1 1 msk salt
1 1 msk råsocker
1 1 st äpple, grovrivet med skal, t.ex. Signe Tillisch el Gravensteiner
11-12 dl vetemjöl
1 1 msk flingsalt eller 2 msk sesamfrön, oskalade
Fördeg: Blanda alla ingredienser i en bunke, täck bunken ordentligt med plastfilm och låt jäsa i 4 timmar i rumstemperatur.
"Baguetter bakade med fördeg blir goda och saftiga eftersom mjölet hinner suga upp och binda mer vätska. Jag har lagt till ett rivet äpple i fördegen vilket påskyndar jäsningen och ger ett ännu saftigare bröd."
original URL
Älgköttbullar från Kornberga
-
Det som är lite annorlunda med detta receptet att man drygar ut färsen med
linsmjöl. Istället för att använda ströbröd eller havregryn använder jag
det b...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar