Ett saftigt, gott matbröd fullproppat med godsaker
Raskdeg
1 000 g vatten
1 000 g fibersikt
70 g jäst
Blanda och låt ligga i två timmar.
Bortgöring
500 g fibersikt
400 g extra bagerivetemjöl
250 g russin
200 g syltade apelsinskal
100 g flytande vört
100 g hasselnötter, hela
100 g valnötter, hela
100 g mandel, hela
100 g äppelklyftor (frysta)
35 g salt
Blanda alla ingredienser med raskdegen och kör som VR-limpa. Liggtid minst 30 minuter - gärna längre. Väg upp i 700 grams bitar som rundrivs. Pensla med vatten och vänd bröden i fibersikt. Låt jäsa minst 40 minuter. Värm ugnen till 240 grader med ånga. Dra ned till 190 grader när bröden sätts in. Baka av i cirka 30 minuter.
Original URL
Älgköttbullar från Kornberga
-
Det som är lite annorlunda med detta receptet att man drygar ut färsen med
linsmjöl. Istället för att använda ströbröd eller havregryn använder jag
det b...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar