Systrarna Ericssons fruktiga julbröd

Ett saftigt, gott matbröd fullproppat med godsaker

Raskdeg
1 000 g vatten
1 000 g fibersikt
70 g jäst

Blanda och låt ligga i två timmar.

Bortgöring
500 g fibersikt
400 g extra bagerivetemjöl
250 g russin
200 g syltade apelsinskal
100 g flytande vört
100 g hasselnötter, hela
100 g valnötter, hela
100 g mandel, hela
100 g äppelklyftor (frysta)
35 g salt

Blanda alla ingredienser med raskdegen och kör som VR-limpa. Liggtid minst 30 minuter - gärna längre. Väg upp i 700 grams bitar som rundrivs. Pensla med vatten och vänd bröden i fibersikt. Låt jäsa minst 40 minuter. Värm ugnen till 240 grader med ånga. Dra ned till 190 grader när bröden sätts in. Baka av i cirka 30 minuter.

Original URL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar