Källarbröd

Detta är en variant av källarfranska dvs matbullar som vilar i kylskåpet över natten.

12 st bullar

3 dl ljummet vatten
2 msk olja
25 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
ca 7 dl vitt lantbrödsmjöl


1. Blanda vatten, olja, jäst, salt och socker. Rör så att jästen löser sig. Tillsätt därefter så mycket av mjölet att degen blir smidig och "samarbetsvillig".

2. Ta upp degen på bakbordet tillsammans med lite mjöl. Arbeta den jämn, dela i 12 delar och rulla varje del till en rund bulle. Lägg dem på bakplåtspappersbeklädd plåt.

3. Lägg på en bakduk, låt jäsa i 15 min och ställ plåten i kylen över natten.

4. På morgonen är det dags att sätta ugnen på 250 grader.

5. Sätt in plåten och grädda till dess att småfrallorna får fin färg, ca 10 min.

6. Pensla med lite kallt vatten när de kommer ur ugnen.

Ursprungligt namn: Bröd över natten från Hemmets Journal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar