Bröd att baka
Välkommen att bläddra mellan recepten!
Svens vasslebröd på lantvete
›
När man gör ostkaka kan man baka på vasslan. På en föreläsning om säd fick jag veta att nymalt fullkornsmjöl från vete börjar bli dåligt...
Rye & indian
›
Detta är min version av ett bröd som bakades av nybyggarna i New England på amerikanska östkusten. Nybyggarna kom i kontakt med majs v...
1 kommentar:
En timmes bröd - från beslut till färdig limpa
›
Detta är bekvämt bröd att baka. Du rör ihop degen, formar limpan och rullar den i mjöl. Sätter på ugnen på 200 grader , sätter in limpan ...
Banh mi (vietnamesiska baguetter)
›
Under den franska kolonial epoken i Indokina så introducerades baguetter i Saigon. Efterhand så förändrades receptet och i många variante...
1 kommentar:
Fendu bröd på ugnsrostad potatis
›
Förr i tiden drygade man ut mjölet i brödet med ärtmjöl, potatis och vid riktiga nödår med bark. Potatis i bröd blev riktigt lyckat...
1 kommentar:
Oatcake eller oatmeal bannock - skotsk glödkaka på havremjöl
›
Oatcake tillagas i stekpenna och kallas också för bannock. Det finns flera typert ex på Irland görs de på vetemjöl och i Wales på kornmjöl...
Upplandskubb - bröd bakat utan ugn!
›
Upplandskubb är ett bröd som traditionellt bakas i vattenbad på spisen. Brödet blev känt på 1920-talet och var det enda bröd som de som ...
Hasslaröds bröd - surdegsbröd med hasselnötter, tranbär och lingonsylt
›
Inspirationen till Hasslarödsbrödet kommer från ett filmjölksbröd på bikarbonat. Jag har lite svårt att förstå att så många tycker att bi...
Italienskt lökbröd
›
25 g färskjäst 2,5 dl ljummet vatten 8 dl vetemjöl 1,5 tsk salt 1 dl olivolja 3 st gula lökar, skivade flingsalt att strö p...
Kesella limpa
›
Limpa, 3 st 1 liter lättmjölk 11/4 pkt jäst 1 msk salt 3 dl brun farin 1 dl ljus brödsirap 1 ägg 250 g mager kesella 3 liter rågs...
Polentabröd (Majsbröd)
›
7 dl vetemjöl 1 dl Polenta finmald 2 tsk torrjäst 1 tsk salt 3 dl ljummet vatten 1 msk olivolja extra Virgin 1 ägg med 1 msk vatte...
Bergdalalimpa - gott surdegsbröd på solrosfrö och linfrö
›
Bergdalalimpa är mitt nya favoritbröd och är mycket uppskattat av mina vänner. Det har en bra balans mellan syran från surdegen och s...
Lincolnshire Plum Bread
›
Bröd gjort på torkad frukt och kryddor är en gammal tradition på den engelska landsbygden. Det finns många upptecknade recept från 1700-ta...
Äkta tysk pumpernickel på solrosfrön och hela rågkorn
›
Detta är en äkta tysk pumpernickel bakat på rågmjöl utan vetemjöl. Det finns en amerikansk pumpernickel som endast har namnet gemen...
1 kommentar:
Skonert limpa - skeppslimpa från amerikanska östkusten
›
Skonert limpa bakades på Maine skonerten Sylvina W. Beal. Skonerten sjösattes 1911 och ombyggdes för passagerartrafik 1981. En passagerar...
3 kommentarer:
Joululimppu - traditionellt finskt julbröd
›
Det finns många varianter av det finska julbrödet Joululimppu. Limpan kan innehålla skummjölk, torkad frukt och kryddas på många sätt t e...
Kornmjölsbröd i långpanna
›
Här kommer ett kornmjölsbröd bakat med "alaskametoden" dvs bröd bakat på surdeg och bikarbonat. Detta baksätt var det vanligaste ...
Alharcha - grovt bröd från Marocko
›
Alharcha är ett grovt bröd från Marocko som passar till mycket. Man äter det till frukost med smör, ost och oliver eller med olivolja och h...
Banana Nut Bread med surdeg
›
Ett saftigt bröd på äkta amerikansk vis som smakar mer som en kaka. Använd helst bananer som är lite övermogna. De ger mer banansmak. Rece...
1 kommentar:
Bondkringlor - Rågkringlor på surdeg och hjorthornsalt
›
2,5 dl filmjölk 550 g vetemjöl 500 g grovt rågmjöl 175 g smör 100 g socker 50 g surdeg 25 g hjorthornsalt 1. Blanda samman alla in...
›
Startsida
Visa webbversion