Baozi kallas ångade bullar fyllda med kött eller grönsaker.
3 dl mjölk
ca 9 dl vetemjöl
½ dl strösocker
½ msk salt
80 g mjukt smör
1. Smula jästen och rör ut den i mjölken
2. Tillsätt socker, salt och smör.
3. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten
4. Arbeta till smidig deg i en hushållsassistent
5. Täck skålen med plast och låt jäsa i ca 1 timme i rumstemperatur
6. Dela degen i 20 bitar.och rulla till runda bollar på mjölat bakbord
7. Låt jäsa i ytterligare 30 min på plåt
8. Koka upp en kastrull med vatten
9. Klipp till lappar av bakplåtspapper och lägg under varje bulle i ångkokaren
10. Ånga bullarna i ångkokaren i 10 - 15 min tills bullarna blivit genomgräddade.
11. Känn i handen när bullarna är luftiga och lätta
Bullarna går bra att frysa
Mantou passar bra till soppa
Kul med ångade bullar.
2 frön och 2 klipp med sax och dina ångade bullar ser ut som ett gulligt djur
Hur mycket bakpulver ska det vara?
SvaraRaderaca 4 gram
Radera