1,5 dl lös aktiv surdeg
1,5 dl mjölk
75 g smör
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 msk sirap
3 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
OBS Mängderna är ungefärliga
1. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
2. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet.
3. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
4. Blanda ner surdegen och mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
5. Kavla degen till strax under 1 cm's tjocklek.
6. Låt jäsa i ca 10 min i rumstemperatur
7. Ta ut runda bröd med kakform eller snitta fyrkanter med kniv
8. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.
Servera nygräddade och varma!
Du kan också göra dina sourdough biscuits i en trefotsgryta på glöd på riktigt cowboysätt
Om du tycker att att bullarna blir för syrliga kan du nästa gång du ska baka dem antingen tillsätta mer sirap/socker eller minska mängden surdeg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar