Sourdough Biscuits - snabba frukostbullar på surdeg och bakpulver

Gör frukostbullar som de amerikanska kofösarna brukade göra. De gjorde en slags små scones på surdeg och bakpulver. Praktiskt och lätt när man har surdeg över.

1,5 dl lös aktiv surdeg
1,5 dl mjölk
75 g smör
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 msk sirap
3 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt

OBS Mängderna är ungefärliga

1. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
2. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet.
3. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
4. Blanda ner surdegen och mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
5. Kavla degen till strax under 1 cm's tjocklek.
6. Låt jäsa i ca 10 min i rumstemperatur
7. Ta ut runda bröd med  kakform eller snitta fyrkanter med kniv
8. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.

Servera nygräddade och varma!

Du kan också göra dina sourdough biscuits i en trefotsgryta på glöd på riktigt cowboysätt

Om du lägger dina "cowboyscones" tätt i en stekpanna eller ugnsform bör du pensla varje bulle med smör eller olja (så att de lättare går att bryta isär)

Om du tycker att att bullarna blir för syrliga kan du nästa gång du ska baka dem antingen tillsätta mer sirap/socker eller  minska mängden surdeg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar