Ett hjälp-jag-har-inget-bröd-hemma recept. Brödet är klart på under en timme.
Brödet läggs i en gjutjärnsstekpanna. Har du teflonstekpanna kan du istället lägga degen i glasform eller annan ugnsfast form.
Brödet blir bäst att ätas samma dag.
½ pkt jäst
2½ dl ljummet vatten (För att få mer smak på brödet ksn du byta ut ½- 1 dl vatten mot filmjölk, naturell yoghurt etc)
1½ tsk salt
2 msk olja
5½ dl vetemjöl
1. Smula jäst och rör i fingervarmt vatten,
2. Blanda i alla ingredienser och blanda till en lös och kladdig deg.
3. Smörj stekpannan med olja.
4. Lägg i degen.
5. Jäs i 30 min
6. Strö över lite mjöl
7. Grädda 20 min i 225 graders ugn
8. Öppna luckan de sista minuterna.
Älgköttbullar från Kornberga
-
Det som är lite annorlunda med detta receptet att man drygar ut färsen med
linsmjöl. Istället för att använda ströbröd eller havregryn använder jag
det b...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar