Bananbröd på jäst


Ett lite annorlunda bröd som är ett mellanting mellan söta fikabullar och matbröd. Detta brödet är gott bröd som håller sig färskt länge.

1,5 dl mjölk
0,5 dl yoghurt
50 g smör
½ dl socker
ca 10 dl vetemjöl
1 paket torrjäst
1 tsk salt
3 ägg
2-3 mosade övermogna bananer
 
1. Smält smöret och tillsätt mjölk, yoghurt och socker och värm till 37 grader.
2. Tillsätt 2 ägg och de övriga ingredienserna.
3. Knåda med maskin i ca 5 minuter. Tillsätt eventuellt mer mjöl för att få en fast deg.
4. Låt jäsa under duk i ca 45 min.
5. Dela upp degen i 2 delar och låt jäsa till dubbel storlek i ca 45 min
6. Vispa det återstående ägget och pensla bröden
7. Baka i 200 graders ugn i ca 35 min

3 kommentarer:

  1. Very nice this bread ! ciao Anna

    SvaraRadera
  2. Blev jättefina och goda bröd!

    SvaraRadera
  3. Hur mycket vanlig jäst ska jag använda om jag inte har torrjäst?

    SvaraRadera