Älgköttbullar från Kornberga
-
Det som är lite annorlunda med detta receptet att man drygar ut färsen med
linsmjöl. Istället för att använda ströbröd eller havregryn använder jag
det b...
Bananbröd på jäst
Ett lite annorlunda bröd som är ett mellanting mellan söta fikabullar och matbröd. Detta brödet är gott bröd som håller sig färskt länge.
1,5 dl mjölk
0,5 dl yoghurt
50 g smör
½ dl socker
ca 10 dl vetemjöl
1 paket torrjäst
1 tsk salt
3 ägg
2-3 mosade övermogna bananer
1. Smält smöret och tillsätt mjölk, yoghurt och socker och värm till 37 grader.
2. Tillsätt 2 ägg och de övriga ingredienserna.
3. Knåda med maskin i ca 5 minuter. Tillsätt eventuellt mer mjöl för att få en fast deg.
4. Låt jäsa under duk i ca 45 min.
5. Dela upp degen i 2 delar och låt jäsa till dubbel storlek i ca 45 min
6. Vispa det återstående ägget och pensla bröden
7. Baka i 200 graders ugn i ca 35 min
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Very nice this bread ! ciao Anna
SvaraRaderaBlev jättefina och goda bröd!
SvaraRaderaHur mycket vanlig jäst ska jag använda om jag inte har torrjäst?
SvaraRadera