Dag 1
Fördeg
2 dl vatten
½ dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
en nypa torrjäst
1. Blanda och ställ att jäsa i mer än 12 timmar (gärna i 24 timmar)
Dag 2
2. I Fördegen blanda i och bearbeta väl....
1½ dl ljummen mörk Munchenlager (eller annat mörkt öl)
7 dl vetemjöl
2 tsk salt
3. Låt jäsa i 2 timmat
4. forma ett bröd och lägg den i en mjölad handuk i en skål.
5. Låt jäsa i timme
6. Sätt en ren plåt i 225 graders ugn
7. Ta ut den heta plåten och lägg på brödet.
8. Snitta brödet med en kniv
9. Sätt in plåten i ugnen och kasta lite kokande vatten på bottnen av ugnen
10. Sänk temperaturen till 200 grader och låt brödet grädda i 45 min
Älgköttbullar från Kornberga
-
Det som är lite annorlunda med detta receptet att man drygar ut färsen med
linsmjöl. Istället för att använda ströbröd eller havregryn använder jag
det b...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar