MacInnon bagels - goda bagels gjorda på surdeg och jäst

Ben MacInnon ägare till E5 Bakehouse i Hackney i östra London gör väldigt goda surdegsbagels.

100 g aktiv vetesurdeg
1 dl ljummet vatten
5 g maltextrakt
10 g socker
10 g färsk jäst
1 tsk havssalt
ca 150 g  specialvetemjöl

3 - 4 l kokande vatten
1 tsk bikarbonat
Har du inget maltextrakt kan du byta ut det och sockret mot 15 - 20 g brödsirap.

1. Blanda ihop ingredienserna och låt degen vila i 20 min
2. Knåda degen var 15:e min i en timme
3. Forma bullar och gör ett hål med ett finger. Gör hålet större genom rotera med båda händernas pekfingrar (se bilder längst ner)
4. Låt jäsa i en och en halvtimme på plåt
5. Koka upp vatten i en gryta
6. Lägg i en tsk bikarbonat i det kokande vattnet
7. Lägg i bageln och låt sjuda i 30 sek.
8.Vänd bageln och låt sjuda i ytterligare 30 sek
9. Pensla med maltextrakt
10. Grädda i 200 grader i 20 min tills de är gyllenbruna

Servera t ex med creamcheese och färska björnbär

Recept - fritt efter Paul Hollywoods bakprogram i BBC


Rotera mellan pekfingrarna




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar