Paul Hollywoods Ciabatta


400 g vetemjöl special
7 g torrjäst
300 ml vatten
30 ml olivolja
7 g salt
mannagryn

1. Blanda hälften av mjölet och 4 g av jästen, med hälften av vattnet, i en skål.
2. Rör runt till en tjock smet.
3. Knåda degen i fem minuter på oljat underlag t ex bordskiva
4. Täck degen med en fuktig handduk och låt den jäsa i minst sex timmar i rumstemperatur.
5. Häll blandningen i hushållsassistent skål
6. Tillsätt resterande mjöl, olja och kvarvarande jäst och hälften av vattnet.
7. Lös upp saltet i den sista av vattnet och häll lite i taget i blandningen, kör assistenten i 6-10 minuter, eller tills degen är trådig och smidig.
8. Häll degen i en oljad fyrkantiga plastbehållare och sätt på locket.
9. Låt degen jäsa tills degen har drygt dubbel storlek
10. Blanda lika mängd mjöl och mannagryn och strö mjölblandningen på arbetsytan.
11. Dela upp degen i två delar och rulla dem försiktigt i mjölet
12. Forma ciabattan genom att dra tills du får lämplig form (var varsam med degen!)
13. Vik degen en gång (detta för att degen inte ska flyta ut så mycket vid jäsningen)
14. Sätt på ugnen på 220 grader
15. Placera degen på bakplåt mjölad med en blandning av mjöl och mannagryn och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
16. Grädda i 30 minuter.
Receptet kommer från Paul Hollywoods bakprogram som sänds i BBC2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar