Hagabröds goda fruktbröd

Hagabröd i Umeå gör en mycket gott surdegsfruktbröd som bakas i form. Detta är originalreceptet från bageriet och ger 16 formbröd

Dag 1 på kvällen


1. Blanda ..
3 liter kallt vatten
0,3 liter surdeg
3 kg grahamsmjöl

2. Strö över 800 g grahamsmjöl på degen

3. Låt jäsa över natten i rumstemperatur

Dag 2 morgon

4. Tillsätt och blanda ...
1 liter varmt vatten
80 g salt
1,6 kg torkad frukt  (russin och fikon)
Bagerivetemjöl ca 2,8 kg (kan ersättas med specialvetemjöl)
Degen blir ganska lös.

Fruktmängden ska vara 400 g per liter vätska

5. Lägg 750 gr deg i i varje form

6. Låt jäsa i 2 eller flera timmar beroende på hur bra surdegen är att lyfta degen
Vid 30 grader jäser det snabbare.

7. Ugn 200 grader i ca 45 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar