Hagabröd i Umeå gör en mycket gott surdegsfruktbröd som bakas i form. Detta är originalreceptet från bageriet och ger 16 formbröd
Dag 1 på kvällen
1. Blanda ..
3 liter kallt vatten
0,3 liter surdeg
3 kg grahamsmjöl
2. Strö över 800 g grahamsmjöl på degen
3. Låt jäsa över natten i rumstemperatur
Dag 2 morgon
4. Tillsätt och blanda ...
1 liter varmt vatten
80 g salt
1,6 kg torkad frukt (russin och fikon)
Bagerivetemjöl ca 2,8 kg (kan ersättas med specialvetemjöl)
Degen blir ganska lös.
Fruktmängden ska vara 400 g per liter vätska
5. Lägg 750 gr deg i i varje form
6. Låt jäsa i 2 eller flera timmar beroende på hur bra surdegen är att lyfta degen
Vid 30 grader jäser det snabbare.
7. Ugn 200 grader i ca 45 min
Älgköttbullar från Kornberga
-
Det som är lite annorlunda med detta receptet att man drygar ut färsen med
linsmjöl. Istället för att använda ströbröd eller havregryn använder jag
det b...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar