Knäckebröd utan jäst (omkr 60 st)

från IDUNS KOKBOK (1911)

2 hg. vetemjöl
2 hg. rågsikt ell. grovt rågmjöl
1 msk. socker (15 gr.)
1 tsk. salt (5 gr.)
75 gr. kallt smör
mjölk (omkr. 2 dcl.)

BEREDNING: Mjölet siktas på ett fat och blandas med socker och salt. Smöret fördelas i flockar i mjölet och inarbetas med fingerspetsarna, varefterså mycket mjölk tillsättes att det blir en lagom fast deg, som arbetas, tills den blir smidig och blank och släpper fatet. Degen utkavlas mycket tunt, naggas tätt, och skäres med bakelsesporre efter linjal i avlånga fyrkanter, som läggas på smorda plåtar och gräddas ljusbruna i ej för varm ugn. Goda kuvert- och smörgåsbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar