950 g Manitoba Cream [1]
150 g rågmjöl
360 g surdeg
600 g vatten
23 g salt
1. Blanda mjöl, vatten och surdeg i en degblandare.
2. Kör på låg hastighet ca 5 min.
3. Tillsätt saltet och kör 3 min på högre hastighet.
4. Lägg degen i en låda med lock och låt jäsa 2.5 timmar.
5. Stöt ihop degen efter 1 och 2 timmar
6. Knåda degen och dela i två delar,
7. låt jäsa 2.5 timmar i väl mjölad jäskorg. (Alternativt 1.5 timme i rumstemperatur och sedan över natten i kylen)
8. Värm upp ugnen med ugnssten till 250 grader.
9. Sätt in bröden och sänk till 225 grader.
10. Grädda i ca 35 minuter eller tills brödets innertemperatur är 98 grader
1. Manitoba cream är mjöl som kommer från provinsen Manitoba i Canada. Mjölet är ett s k hårt mjöl dvs det innehåller mycket protein och behöver därför bearbetas mycket dvs köras länge i en degblandare. Manitoba cream har särskilt goda bakegenskaper och anses vara det yppersta av alla mjölsorter t ex av Jan Hedh
Original URL: hus-modern.se
Älgköttbullar från Kornberga
-
Det som är lite annorlunda med detta receptet att man drygar ut färsen med
linsmjöl. Istället för att använda ströbröd eller havregryn använder jag
det b...
Personligen tycker jag inte att man skall använda Manitoba Cream längre eftersom deras maskot försöker stämma en riktig bagare.
SvaraRaderahttp://www.brodpassion.se/2012/08/dagens-djur-le-petit-coq.html