Veronicas formlimpa på surdeg


Veronica som är bagare på Pågens visar i filmen hur hon gör ett gott formbröd.

4 dl Vatten
1,5 pkt Jäst
2 dl Mörk sirap
2 tsk Salt
2 dl Surdeg
7 dl Vetemjöl Special
6 dl Rågsikt
50 g Smör

1. Blanda ingredienserna och kör i ca 10 minuter i degblandare

2. Täck degbunken med plast och låt degen jäsa i 2 timmar på varm och dragfri plats (liggtid)

3. Dela degen i 2 delar och forma 2 limpor (slå upp) och lägg dem i formarna

4. Låt degen jäsa i 1 timme

5. Sätt i formarna i 230 graders ugn. Sänk temperaturen meddetsamma till 200 grader. Ta ut dem ur ugnen efter 35 min (eller när brödens innertemperatur är 97 grader)

Se filmen när Veronica bakar formbröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar