Älgköttbullar från Kornberga
-
Det som är lite annorlunda med detta receptet att man drygar ut färsen med
linsmjöl. Istället för att använda ströbröd eller havregryn använder jag
det b...
Tortillas
Ca 5,5 dl vetemjöl (blanda gärna in majsmjöl,grahamsmjöl eller dinkelmjöl)
1,5 dl vatten (kan bytas ut mot ca 2 dl naturell yoghurt eller fil efter smak)
2 msk olja
1 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
1. Lägg mjöl, yoghurt, bakpulver, salt och olivolja i degbunken, blanda på låg hastighet i 5 minuter eller knåda för hand ca 10 minuter, tills det är en smidig och elastisk deg.
2. Dela i tolv bitar och forma till bullar. låt vila i 5 - 20 min,
3. Kavla ut bullarna till tunna tortillas på mjölat bakbord, ca 14 cm i diameter.
4. Stek tortillan 1-2 minuter per sida i medium het stekpanna utan fett. Bildas det blåsor, tryck till dem med stekspaden.
5. Trava färdiga tortillas på varandra. Täck med bakduk så att de håller sig mjuka. Förvaras i plastpåse.
Det går bra att baka brödet i förväg och förvara i plastpåse i kylen. Brödet håller sig bra i flera dagar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar