200 g grahamsmjöl
200 g vetemjöl
200 g rågmjöl
1 tsk salt
½ paket jäst
5 dl mjölk
1. Skålla rågmjölet med 5 dl kokande mjölk
2. Låt svalna
3. Tillsätt jästen, saltet, grahamsmjölet och vetemjölet.
4. Låt jäsa till dubbel storlek
5 Kavla ut till platta bröd
6. Picka med en gaffel jämt över brödet
7. Grädda kakorna omgående på het plåt högt upp i ugnen 4 - 5 min. Vänd dem under gräddningen. Passa dem noga så de inte bränns.
Trava kakorna på varandra med lite mjöl emellan.
Älgköttbullar från Kornberga
-
Det som är lite annorlunda med detta receptet att man drygar ut färsen med
linsmjöl. Istället för att använda ströbröd eller havregryn använder jag
det b...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar