3 dl vatten
1 msk torrmjöl
1 tsk maltextrakt
10 g jäst
8 ½ dl vetemjöl
1 tsk salt
rågmjöl att pudra med
1. Blanda och knåda för hand i 8 minuter
Degen ska vara lös
2. Låt jäsa i 3 timmar i bunke täckt med plast
3. knåda degen igen
4. låt jäsa i 1 timme
5. forma 16 runda bollar
5. Låt vila i 5 minuter
6. dela nästan mitt uti med pinne (mjöla pinnen)
Dra ut bröden försiktigt längs med delningslinjen (3 - 5 cm)
7. Jäs till dubbel storlek
8. Grädda i 15 minuter 230 grader
Ursprungligt recept: Jaime, Tom: Bröd från hela världen (1996) sid 36
Göingesoppa
-
Göingesoppa är en väldigt god soppa på köttfärs, potatis, paprika, morot
och grädde. Den blir aldra godast om man lägger i nyupptagen potatis. Det
finns må...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar