8 fikon
6 aprikoser
4 torkade päron
3 dl russin
½ l vatten
50 g jäst
1 dl olja
1 dl hasselnötter
rivet citronskal
8 dl grahamsmjöl
1. Låt frukterna svälla i vattnet (degvätskan)
2. Ta bort frukterna
3. Ljumma vattnet och blanda det med jästen
4. Tillsätt ingredienserna och knåda till deg.
5. Lägg degen i smord bröad form
6 Låt jäsa till dubbel storlek ca 1 timme
7. Grädda i 175 graders ugn i ca 1 timme och 15 min.
Använd gärna stektermometer för att kontrollera att brödet är genombakt dvs 96 graders innertemperatur
Göingesoppa
-
Göingesoppa är en väldigt god soppa på köttfärs, potatis, paprika, morot
och grädde. Den blir aldra godast om man lägger i nyupptagen potatis. Det
finns må...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar