500 g specialvetemjöl
475 g vatten (4,75 dl)
2 tsk jäst
15 g salt
1. Blanda ingredienserna med slev och låt degen vila i 10 min
2. Kör i degblandare i 10 - 30 min. Till en början ser degen ut som pannkakssmet men tjocknar efter 10 min till kletig deg
3 Låt jäsa till tredubbel storlek i oljad plastlåda (2 - 3 timmar)
4. Häll ut degen på stor mjölad skärbräda (eller bakbord) och dela i 4 bitar. Tips!! Stansa med degskrapa - se Ädelbaguette!
5. Pensla (eller spreja) med olja och sprinkla rikligt med mjöl
6. Låt jäsa i 45 min
7. Drag ut till ciabattaform (rektangel)
8. Vänd ciabattan upp och ner och för försiktigt över ciabattan till ett bakpapper med stekspade.
Vändningen gör så att gasblåsorna i degen blir mer jämt fördelade.
9. Baka i 250 graders ugn i 15 - 20 min tills brödets innertemperatur är 96 grader
Mät med digital stektermometer!
Sänk ev temperaturen till 230 grader efter 10 minuter
Orginal URL
Göingesoppa
-
Göingesoppa är en väldigt god soppa på köttfärs, potatis, paprika, morot
och grädde. Den blir aldra godast om man lägger i nyupptagen potatis. Det
finns må...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar