Göingesoppa
-
Göingesoppa är en väldigt god soppa på köttfärs, potatis, paprika, morot
och grädde. Den blir aldra godast om man lägger i nyupptagen potatis. Det
finns må...
Skållat anisbröd
3 dl graham
1 msk anis krossad
ca 25 gr mejerismör
3 dl kokande vatten
ca 1-2 msk sirap
3 dl vatten
40 gr jäst
1 l manitoba vetemjöl el spec.vetemjöl.
ca 2 msk salt
Dag 1. Skållning
1. Blanda grahamsmjölet med anis och smält smör
2. Häll på 3 dl kokande vatten och blanda väl
3. Låt stå över natten eller minst 4-5 tim.
Dag 2.
4. Blanda 3 dl ljummet vatten med sirap
5. Lös jästen i blandningen
6. Tillsätt 8 dl vetemjöl (Sikta mjölet när det tillsätts eftersom mer luft kommer in i degen)
7. Arbeta degen kraftigt i hushållsassistent (ca 20 min på låg hastighet.)
8. Tillsätt ca 2 msk salt
9. Arbeta degen ytterligare 8 min
10. Låt degen jäsa till dubbel storlek.
11. Stöt samman degen så att luften går ur och arbeta in det resterande mjölet
12. Forma till 1 eller 2 runda bröd och gör ung 2 cm snitt med kniv eller rakblad
Förr sa man att man bör snitta en bröddeg för det är viktigt för efterjäsningen
13. Pensla med vatten och doppa i solrosfrön
14. Låt jäsa ca 30-40 min.
15. 200 graders ugn i ca 30 min - när brödets innertemperatur är 95 grader är brödet klart
16. Låt stå till nästa dag under duk och mogna.
Källa: http://matforum.nu/index.php?topic=744.msg10639#msg10639
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar