Göingesoppa
-
Göingesoppa är en väldigt god soppa på köttfärs, potatis, paprika, morot
och grädde. Den blir aldra godast om man lägger i nyupptagen potatis. Det
finns må...
Polentabröd (Majsbröd)
7 dl vetemjöl
1 dl Polenta finmald
2 tsk torrjäst
1 tsk salt
3 dl ljummet vatten
1 msk olivolja extra Virgin
1 ägg med 1 msk vatten tillsatt
OBS mängder och tider är ungefärliga
1. Blanda vetemjöl, polenta, torrjäst, olja, och salt i ljummet vatten.
2. Knåda degen på bakbord för hand i ca 10 min. (med maskin ca 7 min)
3. Placera degen i en oljad skål e dy och låt jäsa i ca 1 timme till dubbel storlek
4. Knåda degen ett par gånger i polentamjöl och forma till ett runt bröd. Lägg brödet på bakplåtspapper.
5. Låt jäsa till dubbel storlek i 30 - 40 min
6. Medan degen jäser sätt in en ren plåt i ugnen. Ugnstemperatur ca 225 grader
7. Pensla brödet med ägg-vatten blandningen
8. Skåra brödet med en kniv
9. Ta ut den varma plåten och lägg på brödet
10. Grädda i 15 min med 225 grader
11. Sänk därefter till 175 grader i 35 min eller mer
Fritt efter: williams-sonoma.com/recipe/polenta-bread.html
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar