Göingesoppa
-
Göingesoppa är en väldigt god soppa på köttfärs, potatis, paprika, morot
och grädde. Den blir aldra godast om man lägger i nyupptagen potatis. Det
finns må...
Bananbröd på jäst
Ett lite annorlunda bröd som är ett mellanting mellan söta fikabullar och matbröd. Detta brödet är gott bröd som håller sig färskt länge.
1,5 dl mjölk
0,5 dl yoghurt
50 g smör
½ dl socker
ca 10 dl vetemjöl
1 paket torrjäst
1 tsk salt
3 ägg
2-3 mosade övermogna bananer
1. Smält smöret och tillsätt mjölk, yoghurt och socker och värm till 37 grader.
2. Tillsätt 2 ägg och de övriga ingredienserna.
3. Knåda med maskin i ca 5 minuter. Tillsätt eventuellt mer mjöl för att få en fast deg.
4. Låt jäsa under duk i ca 45 min.
5. Dela upp degen i 2 delar och låt jäsa till dubbel storlek i ca 45 min
6. Vispa det återstående ägget och pensla bröden
7. Baka i 200 graders ugn i ca 35 min
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Very nice this bread ! ciao Anna
SvaraRaderaBlev jättefina och goda bröd!
SvaraRaderaHur mycket vanlig jäst ska jag använda om jag inte har torrjäst?
SvaraRaderaJag brukar tänka ca 0,5 liter vätska till 25 g vanlig jäst och 1 liter vätska till 50 g vanlig jäst. Jag testade alltså 25 g jäst till de övriga mängderna i receptet och tyckte det funkade bra.
Radera