Banana Nut Bread med surdeg

Ett saftigt bröd på äkta amerikansk vis som smakar mer som en kaka. Använd helst bananer som är lite övermogna. De ger mer banansmak. Receptet kommer från Don och Myrtle Holm's Sourdough Cookbook från 1972

1 dl rapsolja
3 dl socker
1 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl mosad banan
3 dl aktiv surdeg  >> Läs HUR BÖRJAR JAG BAKA MED EN KALL SURDEG?
2 dl hackade valnötter
1 tsk rivet apelsinskal


1. Mosa ihop bananer med ägg, olja och surdeg i en stor skål och blanda väl.
2. Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och bikarbonat i en annan skål.
3. Blanda det sedan med banansmeten och vänd sist ner valnötterna.
4. Häll smeten i formen.
5. Grädda långt ner i ugnen i 175 grader i 40-50 minuter


I originalreceptet används margarin istället för rapsolja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar