Ett lite annorlunda bröd som är ett mellanting mellan söta fikabullar och matbröd. Detta brödet är gott bröd som håller sig färskt länge.
1,5 dl mjölk
0,5 dl yoghurt
50 g smör
½ dl socker
ca 10 dl vetemjöl
1 paket torrjäst
1 tsk salt
3 ägg
2-3 mosade övermogna bananer
1. Smält smöret och tillsätt mjölk, yoghurt och socker och värm till 37 grader.
2. Tillsätt 2 ägg och de övriga ingredienserna.
3. Knåda med maskin i ca 5 minuter. Tillsätt eventuellt mer mjöl för att få en fast deg.
4. Låt jäsa under duk i ca 45 min.
5. Dela upp degen i 2 delar och låt jäsa till dubbel storlek i ca 45 min
6. Vispa det återstående ägget och pensla bröden
7. Baka i 200 graders ugn i ca 35 min
Very nice this bread ! ciao Anna
SvaraRaderaBlev jättefina och goda bröd!
SvaraRaderaHur mycket vanlig jäst ska jag använda om jag inte har torrjäst?
SvaraRaderaJag brukar tänka ca 0,5 liter vätska till 25 g vanlig jäst och 1 liter vätska till 50 g vanlig jäst. Jag testade alltså 25 g jäst till de övriga mängderna i receptet och tyckte det funkade bra.
Radera