
ingredienser
- 1,5 fint rågmjöl
 - 1,8 kg rågsikt
 - 2-4 dl sirap
 - 1,5 msk farinsocker
 - 3 l vatten
 - 4 msk salt
 - 175 g jäst
 
DAG 1
1. Skålla
- 1,5 kg fint rågmjöl med
 - 2,5 l kokande vatten
 
2. När skållningen har kallnat till 37 grader tillsätt
- 25 g jäst
 
DAG 2
4. Blanda ut
- 150 g jäst i
 - 0,5 l vatten
 
- 1,5 msk farinsocker och
 - 500 g rågsikt
 
7. Tillsätt och bearbeta
- 4 msk salt
 - 2 dl - 4 dl sirap (efter tycke och smak)
 - 1,3 kg rågsikt
 
9. Dela degen i 7 bröd och baka ut
10. Låt jäsa i 30 min
11. Grädda i 45 min på 225 graders ugn. Gärna på baksten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar